Klar förbättring i Windows 7

Klar förbättring i Windows 7

Publicerad

[Windows 7 / Enkel]

Är det för tidigt att komma med tips till Windows 7? Nej, många provkör det ju redan och mot slutet av året har vi nog systemet här i färdig version. Så jag kör.

Det finns ju nämligen saker som är så mycket bättre än tidigare, till exempel ändringen av skärmupplösning, en åtgärd som alltid har krävt en massa klickande. I Windows XP och tidigare var snabbaste sättet att högerklicka på skrivbordet, välja Egenskaper och sedan byta flik för att komma till skärminställningarna.

I Vista krånglade man till och gömde detta ännu mer. Du måste högerklicka och välja Anpassa, varvid du kommer till ett riktigt lamt fönster med en massa inställningar som inte hör ihop. Där klickar du på Bildskärmsinställningar.

Detta har man rättat till på ett föredömligt sätt i Windows 7. Högerklicka bara på skrivbordet och välj Bildskärmsinställningar. Du kommer direkt till ett fönster där alla relevanta inställningar finns. Fönstrets utseende är förändrat, till det bättre tycker jag, men smidigt är det.

On
Off

0 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Genväg till Hotmail

1 kommentar

Gäst: 77

Forum

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?