Förminska bilder enkelt

Förminska bilder enkelt

Publicerad

[WINDOWS XP + VISTA / Enkel]

Att ändra storlek på ett större antal digitala bilder, exempelvis från digitalkameran, kan vara ett besvärligt jobb i ett program som bara kan hantera en bild åt gången. Det finns som tur är många program som kan hantera flera bilder i taget när sådana uppgifter ska utföras.

Du behöver dock inte gå längre än till vad som finns inbyggt i Windows för att klara jobbet. Både Windows XP och Vista har ju nämligen en funktion för att förminska bilder innan de ska skickas med e-post - den kan utnyttjas utan att skicka bilderna.

Öppna en bildmapp med Utforskaren och se till att panelen till vänster visar aktiviteter. Om det i stället är mappträdet som syns, klicka en gång på knappen Mappar i verktygsraden. Markera de bilder du vill förminska och klicka på ”Skicka de markerade objekten i e-postmeddelanden” i panelen till vänster. När dialogrutan ”Skicka bilder via e-post öppnas”, klicka på ”Visa fler alternativ”.

I Vista kan du dessutom utnyttja Windows Fotogalleri. Markera bara önskade bilder och klicka på E-post i verktygsfältet.

Välj önskad bildstorlek och klicka på OK (eller Bifoga i Vista). Ditt e-postprogram öppnas med ett nytt meddelande där de förminskade bilderna finns som bilagor. Välj ”Spara bifogade filer” från Arkiv-menyn och spara bilderna på önskad plats, alternativt dra bara bilderna dit du vill ha dem.

Stäng meddelandet utan att skicka det.

Av: Anders Reuterswärd

On
Off

10 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Kolla mac-adresser

2 kommentarer

KOL: kol

Forum

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?