Förminska bilder enkelt

Förminska bilder enkelt

Publicerad

[WINDOWS XP + VISTA / Enkel]

Att ändra storlek på ett större antal digitala bilder, exempelvis från digitalkameran, kan vara ett besvärligt jobb i ett program som bara kan hantera en bild åt gången. Det finns som tur är många program som kan hantera flera bilder i taget när sådana uppgifter ska utföras.

Du behöver dock inte gå längre än till vad som finns inbyggt i Windows för att klara jobbet. Både Windows XP och Vista har ju nämligen en funktion för att förminska bilder innan de ska skickas med e-post - den kan utnyttjas utan att skicka bilderna.

Öppna en bildmapp med Utforskaren och se till att panelen till vänster visar aktiviteter. Om det i stället är mappträdet som syns, klicka en gång på knappen Mappar i verktygsraden. Markera de bilder du vill förminska och klicka på ”Skicka de markerade objekten i e-postmeddelanden” i panelen till vänster. När dialogrutan ”Skicka bilder via e-post öppnas”, klicka på ”Visa fler alternativ”.

I Vista kan du dessutom utnyttja Windows Fotogalleri. Markera bara önskade bilder och klicka på E-post i verktygsfältet.

Välj önskad bildstorlek och klicka på OK (eller Bifoga i Vista). Ditt e-postprogram öppnas med ett nytt meddelande där de förminskade bilderna finns som bilagor. Välj ”Spara bifogade filer” från Arkiv-menyn och spara bilderna på önskad plats, alternativt dra bara bilderna dit du vill ha dem.

Stäng meddelandet utan att skicka det.

Av: Anders Reuterswärd

On
Off

10 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Windows 10 kommer 29 juli

7 kommentarer

Urabn: Någon som vet om maskiner kopplade mot en Server Essentials 2012 R2 skall bli diskvalificerad som "domänansluten"? En av tre klienter går att reservera på hos mig. Samma OS på alla och alla...

Forum

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas medlemmar.

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?