Hitta routern

Publicerad

[WINDOWS VISTA / Enkel]
Väldigt många hem innehåller numera en router - trådlös eller bara med fasta anslutningar - för att fördela bredbandet till flera datorer.

Som bekant finns det normalt massor med inställningar som kan ändras i en sådan router, men då krävs att du surfar till routerns ip-adress och loggar in på inställningssidan. Och då måste du komma ihåg ip-adressen.

Gör du inte det är den enkel att hitta i Windows Vista. Öppna ”Nätverks- och delningscenter” i Kontrollpanelen och klicka på ”Visa fullständig karta” (ovanför jordgloben).

Genom att hålla pekaren över din router i kartan upptill (som förmodligen visas som Gateway) kan du nu se ip-adressen. Men ännu enklare är att högerklicka på enheten undertill och välja ”Visa enhetens webbsida” - du kommer direkt till inloggningen.
On
Off

0 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Windows 10 kommer 29 juli

7 kommentarer

Urabn: Någon som vet om maskiner kopplade mot en Server Essentials 2012 R2 skall bli diskvalificerad som "domänansluten"? En av tre klienter går att reservera på hos mig. Samma OS på alla och alla...

Forum

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas medlemmar.

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?