Test: HP Laserjet Pro CM1415FN

Test: HP Laserjet Pro CM1415FN

Publicerad

Den är prisvärd, bra och väldigt lättanvänd. Men trots att HP:s laserskrivare har både inbyggd skanner och fax passar den bättre i hemmet än på storföretaget.

Det brukar vara ont om innovationer på multiskrivarfronten, men HP tillför något nytt i Laserjet Pro CM1415FN. Enhetens kontrollpanel har flyttat in i en enkelt pekskärm och gränssnittet är utan tveckan det mest lättanvända vi sett i en multilaser. Det är oerhört enkelt att både skriva ut, kopiera, faxa och skanna direkt från maskinen. Dessutom har den HTML-stöd så att du kan övervaka och konfigurera den på distans. Du kan bland annat justera skrivarens nätverksinställningar och lägga till nummer i faxens telefonbok. Gränssnittet är snygg och enkelt att använda.

Skrivaren upptäcker vår nätverksanslutning på egen hand under installationen. Då får du även möjlighet att aktivera CM1415FN:s Eprint-funktioner. Den låter användare skicka filer till multiskrivaren direkt via E-post eller en applikation i en mobiltelefon. För att aktivera funktionen får du registrera ett konto på HP:s E-printwebbplats och skriva in en relativt lång kod som genereras av din enhet. Synd att de inte ger oss en QR-kod istället. När du skapat ditt konto kan du ställa in skrivarens E-postadress och skapa en lista med användare som får skicka in och skriva ut filer.

Standardgränssnittet är okomplicerat när du läser in dokument. Det innehåller flera fördefinierade lägen som inkluderar inläsning direkt till PDF- och JPG-filer. Du som vill kan skapa egna genvägar till skannern. Du kan välja upplösning och filtyp så att du sedan kan skanna med ett knapptryck. Dina genvägar går även komma åt via skannerns pekskärm.

Med ett USB-minne i multiskrivaren uppenbarar sig en ny meny på enhetens pekskärm. Den ger dig möjlighet att förhandsgranska och skriva ut fotografier och dokument, eller skanna dokument direkt till lagringsenheten. Inläsningskvaliteten är för övrigt utmärkt med perfekt färgåtergivning och en god detaljnivå, även vid låg upplösning.

Skrivaren klarar både papper och kuvert via standardmatningen. Vårt testkuvert såg helt okej ut efter utskriften. Man kan inte bygga på enheten med fler pappersfack. Det innebär att CM1415FN fungerar bra för privatpersoner och i små hemmakontor, men inte i det större företaget.

Utskiftshastigheten är inget att hurra över. Enheten klarar 7 monosidor per minut och 6,8 färg. Vissa bläckstrålemodeller är snabbare än så. Men utskriftkvaliteten är strålande. Du får rika färger och fina detaljer, även i de minsta typsnitten. Den klarar även skuggor och lågkontrastområden riktigt bra.

Trots att enheten saknar duplexstöd är det här en bra personlig laserskrivare med fax och skanner. Du får riktigt mycket för dina 3 700 kronor. Driftskostnaden är visserligen relativt hög, så den kan kosta mycket i längden. Men för dig som inte skriver ut speciellt mycket är HP:s multimaskin ett bra köp.

HP Laserjet Pro CM1415FN

För: Enkel att använda. Bra kvalitet i både utskrifter och inläsningar.
Emot: Dyr toner. Saknar duplex och går ej att bygga på med fler pappersfack.
Rekommenderas till: Hemanvändare eller det lilla hemmakontoret.
Cirkapris: 3 700 kr inkl. moms, 2 960 kr exkl. moms.
Tillverkare: HP
Kontakt: http://www.hp.se

On
Off

0 kommentarer

 • Test: Kingston V300 240 GB

  Test: Kingston V300 240 GB

  Minnestillverkaren Kingston utrustar sin nya budgetserie av SSD-enheter med ovanligt snabba Nand-flashminnen och får oss att ifrågasätta andra serier i företagets utbud.

  Tester Redaktionen, 2013-05-05 14:08

 • Test: Seagate Backup Plus 500 GB

  Test: Seagate Backup Plus 500 GB

  För att säkerhetskopiering ska bli en utbredd företeelse hos den breda massan behöver processen vara enkel. På den punkten lyckas Seagate, men Backup Plus har sina begränsningar.

  Tester Henrik Kalling, 2013-05-02 08:36

 • Test: Corsair Vengeance 2 400 MHz 16 GB

  Test: Corsair Vengeance 2 400 MHz 16 GB

  För dig som söker DDR3-minnen med höga klockfrekvenser och rejäl kapacitet har Corsair släppt ett intressant paket. Här får du två åttagigabyte-moduler som når hela 2 400 megahertz. Men det gäller att du har utrymme intill processorkylaren.

  Tester Redaktionen, 2013-05-02 06:56

 • Test: Sapphire Toxic HD7970 GHz Edition 6 GB

  Test: Sapphire Toxic HD7970 GHz Edition 6 GB

  Höga klockfrekvenser, mer grafikminne än de flesta behöver och en kraftfull kylare står på menyn i Sapphires nya toppmodell.

  Tester Redaktionen, 2013-05-01 18:15

 • Test: MSI Wind Top AE2281G 

  Test: MSI Wind Top AE2281G 

  MSI:s allt-i-ett-system levereras med Windows 7, men är en perfekt kompanjon till Windows 8. Här får du en tryckkänslig skärm, äkta HD-upplösning och gott om kraft.

  Tester Patrik Wahlqvist, 2013-04-30 08:38

 • Test: Cooler Master Notepal X3

  Test: Cooler Master Notepal X3

  Här har vi en laptopkylare som står för sitt namn och kyler bättre än någon modell vi tidigare testat. Men ljudnivån och den aggressiva designen är inte för alla.

  Tester Redaktionen, 2013-04-29 08:14

 • Test: Nvidia Geforce GTX Titan

  Test: Nvidia Geforce GTX Titan

  Världens största och mest kraftfulla grafikkrets har hittat ut på konsumentmarknaden. Geforce GTX Titan är ett kraftpaket utan like. Och det syns på prislappen.

  Tester Redaktionen, 2013-04-24 07:51

 • Test: Creative Sound Blaster ZxR

  Test: Creative Sound Blaster ZxR

  Med nya ZXR levererar Creative ett mångsidigt ljudkort som passar både musiknördar, spelfrälsta och hemmabiofantaster.

  Tester Redaktionen, 2013-04-22 07:44

 • Test: Zalman ZM-NC3500 Plus

  Test: Zalman ZM-NC3500 Plus

  Med en förhållandevis stilren design bjuder Zalman på en välutrustad laptopkylare. En rejäl fläkt flankeras av flera USB-anslutningar och integrerade högtalare.

  Tester Redaktionen, 2013-04-15 07:28

 • Test: PNY Prevail Elite 240 GB 

  Test: PNY Prevail Elite 240 GB 

  PNY parar en traditionell Sandforce-styrkrets med extra stryktåligt Nandflash-minne, vilket ger oss vad kan liknas vid en företagsenhet i konsumentkostym.

  Tester Redaktionen, 2013-04-13 08:19

 • Test: Silverstone Fortress FT03 Mini

  Silverstone levererar ett mini-ITX-chassi som bryter mönstret genom att bygga på höjden. En stilren design för dig med ont om golvyta.

  Tester Redaktionen, 2013-04-10 07:05

 • Test: Nokia Lumia 920

  Test: Nokia Lumia 920

  Finska Nokia är utan tvekan störst på Windows Phone-marknaden, och med toppmodellen Lumia 920 är de även bäst. Tillverkaren bjuder på innovation och finesser som bokstavligt talat väger tungt.

  Tester Redaktionen, 2013-04-09 08:21

 • Test: LG Optimus G

  Test: LG Optimus G

  Här får du väldigt mycket telefon för förhållandevis lite pengar. LG:s nya 4G-mobil har en bra skärm och levererar hyfsad batteritid. Dessutom är den snabb.

  Tester Andreas Eklöv, 2013-04-05 08:32

 • Test: Sony Xperia Z

  Test: Sony Xperia Z

  Årets största nyhet på mobilmarknaden är redan här. I dubbel bemärkelse. Den fem tum stora skärmen i Xperia Z kombineras nämligen med en hårdvara som gör Sonys senaste mobil till den bästa telefonen på marknaden just nu.

  Tester Andreas Eklöv, 2013-04-05 08:32

 • Test: Microsoft Surface RT

  Test: Microsoft Surface RT

  Microsofts egen datorplatta är här. Vi lägger mobila Android- och IOS-enheter – och den bärbara datorn – åt sidan och testar om den första dedikerade Windows RT-hårdvaran är värd en plats i vår vardag.

  Tester Anders Öhman, 2013-04-03 10:17

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Genväg till Hotmail

1 kommentar

Gäst: 77

Forum

Tester

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?