Test: HTC Rhyme

Test: HTC Rhyme

Publicerad

Färgglada mobiler är ingen vanlig syn i HTC:s sortiment. Men här har vi ett undantag. Du som inte faller för den plommonfärgade enheten hittar den även i grått.

Rhyme är en plommonfärgad Android i metall. Telefonen är ganska liten om du till exempel jämför den med HTC Sensation XL eller Desire HD. Men det är givetvis en del av tanken. Mobilen säljs med ett gräddfärgat fodral och en matchande dockningsstation och hörlurar. Medianpriset i svenska butiker ligger någonsans kring 4 500 kronor, så målgruppen är både mode- och relativt budgetmedvetna.

Skärmen på 3,7 tum har 480 x 800 pixel och här duckar alltså tillverkaren från "ju-större-desto-bättre"-trenden. Och det är så klart trevlig om man tänker på portabiliteten. Skärmen känns dock inte för liten och fungerar strålande till både E-post och när du surfar på webben.

Rhyme andas kvalitet, precis som merparten av HTC:s telefoner. Men räkna inte med att bli hänförd av materialet som med Motorola RAZR eller Apple Iphone 4S. Tillbehören som följer med på köpet gör dock att det här känns som en premiummodell. Både dockningsstationen och läderfodralet är lyxiga och två produkter som du brukar behöva köpa separat. De medföljande lurarna bjuder inte på något spektakulärt ljud, men är helt klart bättre än många andra modeller som brukar följa med mobiltelefoner.

I HTC Rhyme sitter en enkärnig processor på en gigahertz. Operativsystemet, Android 2.3 Gingerbread, kan ibland kännas ganska segt. Android fungerar mycket bättre med en dubbelkärning processor. Rhyme är ändå en väldigt användbar, prisvärd, smart mobiltelefon. Den har den senaste versionen av gränssnittet HTC Sense, så det är enkelt att använda telefonen till E-post och att skicka statusuppdateringar till olika sociala nätverk.

Foto- och videokvaliteten är hygglig. Kameran är en femmegapixelmodell som tar bra fotografier och kvaliteten på 720p-filmerna är över medel, speciellt om man jämför med andra enheter i samma prisklass. Bildkvaliteten når inte upp till den i Iphone 4S eller Galaxy S II, men fungerar ändå bra för snabba bilder och kortare videoklipp som du vill ladda upp på exempelvis Facebook. Förutom färg och tillbehör är det egentligen ingen större skillnad mellan Rhyme och andra modeller i HTC:s sortiment. Batteriet ger oss 9,5 timmar i vårt filmuppspelningstest, vilket är över medel och ger dig två dagars normal användning. Men du som ständigt tittar på film eller spelar får räkna med att ladda den oftare. Till skillnad från merparten av HTC:s telefoner kan batteriet tyvärr inte bytas ut.

Med tanke på att Rhyme säljs med Android 2.3 och flera tillbehör kan vi konstatera att denna något klena enhet ändå ger dig ganska mycket för pengarna. Men om du inte faller för färgen och de extra tillbehören finns det mer intressanta androider på marknaden till ett bättre pris. Som Motorola Defy Plus till exempel.
Ben Griffin

HTC Rhyme

För: Färgglad enhet med trevliga tillbehör.
Emot: Enkärnig processor.
Rekommenderas till: Dig som faller för färgen och tillbehören.
Cirkapris: 4 500 kr inkl. moms, 3 600 kr exkl. moms
Tillverkare: HTC
Kontakt: http://www.htc.com/se

On
Off

0 kommentarer

 • Test: Kingston V300 240 GB

  Test: Kingston V300 240 GB

  Minnestillverkaren Kingston utrustar sin nya budgetserie av SSD-enheter med ovanligt snabba Nand-flashminnen och får oss att ifrågasätta andra serier i företagets utbud.

  Tester Redaktionen, 2013-05-05 14:08

 • Test: Seagate Backup Plus 500 GB

  Test: Seagate Backup Plus 500 GB

  För att säkerhetskopiering ska bli en utbredd företeelse hos den breda massan behöver processen vara enkel. På den punkten lyckas Seagate, men Backup Plus har sina begränsningar.

  Tester Henrik Kalling, 2013-05-02 08:36

 • Test: Corsair Vengeance 2 400 MHz 16 GB

  Test: Corsair Vengeance 2 400 MHz 16 GB

  För dig som söker DDR3-minnen med höga klockfrekvenser och rejäl kapacitet har Corsair släppt ett intressant paket. Här får du två åttagigabyte-moduler som når hela 2 400 megahertz. Men det gäller att du har utrymme intill processorkylaren.

  Tester Redaktionen, 2013-05-02 06:56

 • Test: Sapphire Toxic HD7970 GHz Edition 6 GB

  Test: Sapphire Toxic HD7970 GHz Edition 6 GB

  Höga klockfrekvenser, mer grafikminne än de flesta behöver och en kraftfull kylare står på menyn i Sapphires nya toppmodell.

  Tester Redaktionen, 2013-05-01 18:15

 • Test: MSI Wind Top AE2281G 

  Test: MSI Wind Top AE2281G 

  MSI:s allt-i-ett-system levereras med Windows 7, men är en perfekt kompanjon till Windows 8. Här får du en tryckkänslig skärm, äkta HD-upplösning och gott om kraft.

  Tester Patrik Wahlqvist, 2013-04-30 08:38

 • Test: Cooler Master Notepal X3

  Test: Cooler Master Notepal X3

  Här har vi en laptopkylare som står för sitt namn och kyler bättre än någon modell vi tidigare testat. Men ljudnivån och den aggressiva designen är inte för alla.

  Tester Redaktionen, 2013-04-29 08:14

 • Test: Nvidia Geforce GTX Titan

  Test: Nvidia Geforce GTX Titan

  Världens största och mest kraftfulla grafikkrets har hittat ut på konsumentmarknaden. Geforce GTX Titan är ett kraftpaket utan like. Och det syns på prislappen.

  Tester Redaktionen, 2013-04-24 07:51

 • Test: Creative Sound Blaster ZxR

  Test: Creative Sound Blaster ZxR

  Med nya ZXR levererar Creative ett mångsidigt ljudkort som passar både musiknördar, spelfrälsta och hemmabiofantaster.

  Tester Redaktionen, 2013-04-22 07:44

 • Test: Zalman ZM-NC3500 Plus

  Test: Zalman ZM-NC3500 Plus

  Med en förhållandevis stilren design bjuder Zalman på en välutrustad laptopkylare. En rejäl fläkt flankeras av flera USB-anslutningar och integrerade högtalare.

  Tester Redaktionen, 2013-04-15 07:28

 • Test: PNY Prevail Elite 240 GB 

  Test: PNY Prevail Elite 240 GB 

  PNY parar en traditionell Sandforce-styrkrets med extra stryktåligt Nandflash-minne, vilket ger oss vad kan liknas vid en företagsenhet i konsumentkostym.

  Tester Redaktionen, 2013-04-13 08:19

 • Test: Silverstone Fortress FT03 Mini

  Silverstone levererar ett mini-ITX-chassi som bryter mönstret genom att bygga på höjden. En stilren design för dig med ont om golvyta.

  Tester Redaktionen, 2013-04-10 07:05

 • Test: Nokia Lumia 920

  Test: Nokia Lumia 920

  Finska Nokia är utan tvekan störst på Windows Phone-marknaden, och med toppmodellen Lumia 920 är de även bäst. Tillverkaren bjuder på innovation och finesser som bokstavligt talat väger tungt.

  Tester Redaktionen, 2013-04-09 08:21

 • Test: LG Optimus G

  Test: LG Optimus G

  Här får du väldigt mycket telefon för förhållandevis lite pengar. LG:s nya 4G-mobil har en bra skärm och levererar hyfsad batteritid. Dessutom är den snabb.

  Tester Andreas Eklöv, 2013-04-05 08:32

 • Test: Sony Xperia Z

  Test: Sony Xperia Z

  Årets största nyhet på mobilmarknaden är redan här. I dubbel bemärkelse. Den fem tum stora skärmen i Xperia Z kombineras nämligen med en hårdvara som gör Sonys senaste mobil till den bästa telefonen på marknaden just nu.

  Tester Andreas Eklöv, 2013-04-05 08:32

 • Test: Microsoft Surface RT

  Test: Microsoft Surface RT

  Microsofts egen datorplatta är här. Vi lägger mobila Android- och IOS-enheter – och den bärbara datorn – åt sidan och testar om den första dedikerade Windows RT-hårdvaran är värd en plats i vår vardag.

  Tester Anders Öhman, 2013-04-03 10:17

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Genväg till Hotmail

1 kommentar

Gäst: 77

Forum

Tester

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?