Fläktlös liten dator från VIA

Fläktlös liten dator från VIA

Publicerad

VIA:s nya Artigo A1200 är en fläktlös liten dator utrustad med en x86-kompatibel VIA Eden X2-processor klockad till en gigahertz. Det finns plats för upp till fyra gigabyte DDR3 -minne (i en enda SODIMM) och en 2,5-tums SATA-hårddisk eller SSD.

Massor av anslutningsmöjligheter är tillgängliga, inklusive VGA och HDMI, fyra USB 2.0-portar och en USB 3,0-port (tillval), dubbla gigabitnätverksportar och två seriella portar. Wi-Fi ingår inte som standard, men VIA erbjuder en tilläggsmodul som även har GPRS/EDGE-, UMTS- och HSDPA-kapacitet.

Allt ryms i en låda med måtten 234 x 124 x 30 millimeter som är VESA-kompatibel och alltså kan monteras till exempel på baksidan av en skärm.

Med en prislapp på 320 dollar, vilket innebär 2 300 kronor i svenska pengar, borde A1200 kunna göra nytta i många sammanhang. Kommer någon gång i juli och kan beställas direkt från VIA: s nätbutik.

On
Off

0 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Kolla mac-adresser

2 kommentarer

KOL: kol

Forum

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?