Fläktlös liten dator från VIA

Fläktlös liten dator från VIA

Publicerad

VIA:s nya Artigo A1200 är en fläktlös liten dator utrustad med en x86-kompatibel VIA Eden X2-processor klockad till en gigahertz. Det finns plats för upp till fyra gigabyte DDR3 -minne (i en enda SODIMM) och en 2,5-tums SATA-hårddisk eller SSD.

Massor av anslutningsmöjligheter är tillgängliga, inklusive VGA och HDMI, fyra USB 2.0-portar och en USB 3,0-port (tillval), dubbla gigabitnätverksportar och två seriella portar. Wi-Fi ingår inte som standard, men VIA erbjuder en tilläggsmodul som även har GPRS/EDGE-, UMTS- och HSDPA-kapacitet.

Allt ryms i en låda med måtten 234 x 124 x 30 millimeter som är VESA-kompatibel och alltså kan monteras till exempel på baksidan av en skärm.

Med en prislapp på 320 dollar, vilket innebär 2 300 kronor i svenska pengar, borde A1200 kunna göra nytta i många sammanhang. Kommer någon gång i juli och kan beställas direkt från VIA: s nätbutik.

On
Off

0 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Windows 10 kommer 29 juli

7 kommentarer

Urabn: Någon som vet om maskiner kopplade mot en Server Essentials 2012 R2 skall bli diskvalificerad som "domänansluten"? En av tre klienter går att reservera på hos mig. Samma OS på alla och alla...

Forum

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas medlemmar.

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?