Asus Padfone här i juni

Asus Padfone här i juni

Publicerad

Asus kommer med en ny produkt som kombinerar tre olika enheter i en. Padfone består av en telefon, en datorplatta och ett dockningsbart tangentbord.

Telefonen har Android 4, en dubbelkärning Qualcomm-processor på 1,5 gigahertz, en gigabyte arbetsminne och en 4,3-tums Super Amoled-skärm (960 x 540 pixel) med gorillaglas.

När den stoppas in i facket på baksidan av plattan Padfone Dock är det i stället den 10,1 tum stora multitouch-skärmen med 1 280 x 800 pixel som tar över. I plattan finns dessutom ett rejält eget batteri, högtalare och ytterligare anslutningar, till exempel HDMI. Datorplattan kan sedan, precis som med Transformer, dockas i en tangentbordsenhet som också bidrar med ytterligare batterikapacitet.

Fördelarna med systemet är givetvis en flytande övergång mellan arbete på telefon och platta, samt att det bara behövs ett 3G-abonnemang. Enligt Asus kommer Padfone att släppas i Sverige i mitten av juni. Priset för telefonen blir 5 000 kronor, för telefon och platta 6 000 kronor och för tangentbordsdockan 1 500 kronor.

On
Off

3 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Kolla mac-adresser

2 kommentarer

KOL: kol

Forum

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?