Asus Padfone här i juni

Asus Padfone här i juni

Publicerad

Asus kommer med en ny produkt som kombinerar tre olika enheter i en. Padfone består av en telefon, en datorplatta och ett dockningsbart tangentbord.

Telefonen har Android 4, en dubbelkärning Qualcomm-processor på 1,5 gigahertz, en gigabyte arbetsminne och en 4,3-tums Super Amoled-skärm (960 x 540 pixel) med gorillaglas.

När den stoppas in i facket på baksidan av plattan Padfone Dock är det i stället den 10,1 tum stora multitouch-skärmen med 1 280 x 800 pixel som tar över. I plattan finns dessutom ett rejält eget batteri, högtalare och ytterligare anslutningar, till exempel HDMI. Datorplattan kan sedan, precis som med Transformer, dockas i en tangentbordsenhet som också bidrar med ytterligare batterikapacitet.

Fördelarna med systemet är givetvis en flytande övergång mellan arbete på telefon och platta, samt att det bara behövs ett 3G-abonnemang. Enligt Asus kommer Padfone att släppas i Sverige i mitten av juni. Priset för telefonen blir 5 000 kronor, för telefon och platta 6 000 kronor och för tangentbordsdockan 1 500 kronor.

On
Off

3 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Windows 10 kommer 29 juli

7 kommentarer

Urabn: Någon som vet om maskiner kopplade mot en Server Essentials 2012 R2 skall bli diskvalificerad som "domänansluten"? En av tre klienter går att reservera på hos mig. Samma OS på alla och alla...

Forum

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas medlemmar.

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?