Dell satsar på Linux - igen

Dell satsar på Linux - igen

Publicerad

Dell har lanserat ett försöksprojekt kallat Sputnik som går ut på att ta fram en bärbar Linux-dator som är anpassad för att möta behoven hos mjukvaruutvecklare.

Det första steget i projektet är ett sex månaders utredningsarbete som är avsett att utmynna i en Dell XPS13 Ultrabook med Ubuntu 12.04.

Dell har antytt att det finns utrymme för en mer ambitiös uppföljningsansträngning om det första försöket lyckas. Dells tidigare Linux-insatser har givit blandade resultat trots att företaget redan 2007 började erbjuda Ubuntu på stationära och bärbara datorer efter påtryckningar från förespråkare för öppen källkod. Huvudorsaken till problemen har varit bristande hårdvarustöd. För närvarande är det få modeller som erbjuds med Linux förinstallerat.

I Sputnik-projektet avser man nu att satsa på stöd för hårdvaran i lite mer avancerade maskiner än de budgetdatorer som tidigare varit aktuella, med målet att nå utvecklare och avancerade användare och faktiskt hitta köpare till produkterna.

On
Off

0 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Genväg till Hotmail

1 kommentar

Gäst: 77

Forum

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?