Sony avråder från Android 4

Sony avråder från Android 4

Publicerad

Sony säger i ett blogginlägg på sin egen Developer World att deras kunder kanske bör undvika att uppgradera sina Android-enheter till Ice Cream Sandwich - och tillägger samtidigt att många av dem inte kommer att få alternativet ändå.

Företaget anser att den senaste versionen av Googles mobila operativsystem använder mycket mer minne och är långsammare än sin föregångare, och dessutom är mindre stabil på svagare enheter.

Det är inte det förbättrade gränssnittet som förbrukar extra minne, utan enligt Sony kräver till exempel webbläsaren ytterligare 20 till 30 megabyte bara för lite surfning, och att stödet för hårdvaruaccelererade grafikkort över hela linjen innebär att även vardagliga saker som inställningar behöver ett par megabyte mer än de tidigare gjort. Minnesbristen tvingar Android att stänga bakgrundaaktiviteter, vilket leder till en fördröjning när dessa ska startas igen, vilket gör att systemet känns långsamt.

Sony säger att de kommer att ha Ice Cream Sandwich tillgängligt för Xperia arc S, Xperia neo V och Xperia Ray någon gång i nästa månad eller så, och för resten av Xperia-serien i början av juni - men uppgraderingen kommer inte automatiskt att skickas ut till enheterna.

Läs mer: Developer World

On
Off

9 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Kolla mac-adresser

2 kommentarer

KOL: kol

Forum

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?