Portabel fotoskrivare från Canon

Portabel fotoskrivare från Canon

Publicerad

Canon lanserade nyligen en liten skanner för alla som behöver läsa in bilder på resande fot, eller har lite plats på skrivbordet. Nu släpper tillverkaren en sublimeringsskrivare i miniformat. Företaget lovar fotoutskrifter med labbkvalitet.

Till skillnad från bildläsaren Imageformula P-215 klarar Selphy CP810 inte A4-format. Här är det 10 x 15 centimeter och fotopapper som gäller, men även L-format (12 x 9 centimeter) och kreditkortsformat fungerar. Det sistnämnda kräver dock en speciell papperskasset som går att köpa som tillval.

Skrivaren släpps i svenska butiker i maj och kostar cirka 1 000 kronor. Batteri går att köpa som tillval och en laddning uppges räcka till mer än 36 utskrifter. Selphy CP810 ersätter företagets CP800-modell och ska både vara tunnare och enklare att använda än sin föregångare. Enheten har en färgskärm på 2,7 tum, läsare för minneskort, USB-minnen och Pictbridge-stöd. Någon dator behövs med andra ord inte för att starta en utskrift. Den fungerar dock i både Windows- och OS X-miljö.

Användaren kan göra enklare justeringar av bilderna direkt i skrivaren. Förutom att ändra ljusstyrka och kontrast har Canonskrivaren även en effekt företaget kallar slät hy, som bland annat "jämnar ut hudfläckar". Upplösningen ligger på 300 x 300 DPI och ett fotografi i vykortsformat skrivs ut på knappt 50 sekunder. Produktnamnet skvallrar för övrigt om vikten på 810 gram, det inkluderar dock inte färg- och papperskasseter.

On
Off

4 kommentarer

Avatar

Inte inloggad

Logga in Bli medlem

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av PC Hemmas besökare

Kolla mac-adresser

2 kommentarer

KOL: kol

Forum

Tester

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?